Gestalttherapie in Den Haag

Vertrekpunt bij zowel coachen als gestalttherapie is ‘hoe het nu met je gaat’. Wat speelt zich nu af in je leven waar je in meer of mindere mate last van hebt. Het verleden maakt deel uit van wie je bent. Met Barboesjka ontdek je hoe eerdere ervaringen je handelen nú beïnvloeden.

Gestalttherapie vormt de basis van de therapie en coaching die ik aanbied in de regio Den Haag. Deze therapie gaat ervan uit dat gedragspatronen zichtbaar worden in relatie tot je omgeving. Hoe meer je beseft wat je denkt, doet en voelt, hoe krachtiger je richting kunt geven aan je leven.

Wat zich in je leven afspeelt, wordt zichtbaar als je met mij aan het werk bent. Door het gesprek en door steeds meer herkenning van je gevoelens en gedachten, word je je bewuster van wat je wilt. Je kunt weer passende keuzes maken die je met positieve energie en plezier in het leven doen staan.

I do my thing, and you do your thing.

I am not in this world to live up to your expectations.

And you are not in this world to live up to mine.

You are you, and I am I.

And if by chance we find each other, it’s beautiful.

If not, it can’t be helped.

Fritz Perls

barboesjka therapie en coaching

Werkwijze

Ons eerste gesprek is altijd een intakegesprek. Hierin maken we kennis en bespreken we je hulpvraag. Wanneer we beslissen om samen te werken, maken we een aantal afspraken. De lengte en duur van het traject is afhankelijk van je hulpvraag en je voorgeschiedenis.

Tijdens de vervolggesprekken heb ik aandacht voor jouw verhaal en ben ik er om je te begeleiden in je proces. Dit doe ik door vragen te stellen, feedback te geven en je te begeleiden bij het richten van je aandacht op gevoelens en gedachten. Door betekenis te kunnen geven aan de signalen van je lichaam, kun je meer bewust zijn van wat er met je gebeurt en wat je wilt.

  • duur van een intakegesprek: 90 minuten
  • duur van een vervolggesprek: 60 minuten

Voor een goede voortgang van je therapie of coaching is het belangrijk onze gesprekken regelmatig te plannen. Deze zijn in beginsel wekelijks. Wanneer we wat verder op weg zijn, zal er meer tijd tussen de gesprekken zitten.